12 Ağustos 2014 Salı

Dövüş Sanatları - Kenpo

Kenpo rakibi en kısa sürede ard arda darbeler indirerek etkisiz hale getirmek için olan bir dövüş stili .



Kenpo, üst düzeyde oturmuş, saldırı ve savunmaya yönelik sistemize edilmiş bir dövüş sanatıdır. Eşit şiddette el ve ayaklarla yapılan saldırı teknikleri, pasivize etme, fırlatma ve aşağı alma; silahlı, silahsız saldırı veya savunma, ruhsal ve iyileştirmeye yönelik bir sanattır. 


Kenpo okullarında, sarı kuşaktan sonra bıçak ve sopaya karşı savunma teknikleri öğretilmeye başlanır. Ayrıca silahları nasıl kullancakları da öğretilir. Bunun amacı, savunma sistemini daha iyi kavrayabilmektir. Çin ve Japon silahları kullanılır. Genelde sopa dövüşü olarak bilinen Escirima öğretilir. Silah eğitimi yeşil kuşakta başlar. Bazı okullarda siyah kuşaktakilerin ve üstünün kullanmasına izin verilir. 


Hızlı Saldırı Tekniği : Ellerin hızlanmasıdır. Bir Kenpo öğrencisinin, reaksiyon hızını, belirli bir seviyeye getirmeye çalışır. On veya daha fazla atak birkaç saniyede yapılabilir hale gelir. 
Kenpo'un İçindeki Sistemler : Genel olarak Kenpo sistemlerinin çoğunluğu bu sistemlerin %95'inde görülebilen dört ana santtan oluşmuştur. Okinawa, Japon sistemleri ve Çin etkisinde kalan bölümler. 

Buyurun merak edenler için video : http://www.youtube.com/watch?v=DicUdirQ9dQ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder